Jawatan Kosong Adabi Consumer Industries Sdn Bhd – Mohon Segera.

Apakah anda mencari laluan karier yang membuka pintu kepada pelbagai tawaran pekerjaan di seluruh Malaysia? Selamat datang ke PortalKerjaya.com, destinasi utama untuk mencari pekerjaan dan menjelajahi peluang karier yang menanti anda!

Mengenai Syarikat

Bermula dengan sebuah kilang kecil yang terletak di kawasan perusahaan ringan Batu Caves, Adabi melebarkan operasinya ke kilang yang lebih besar di kawasan industri Taman Kepong pada tahun 1986.

Ketika itu juga, Adabi mempunyai dua kilang tambahan di Taman Ehsan yang dibuka pada tahun 1990 dan 1992.

Mendapat sambutan positif dan sokongan pengguna, Adabi kini beroperasi di kawasan seluas empat ekar di Rawang Integrated Industrial Park sejak tahun 1996 yang sehingga kini merupakan ibu pejabat Adabi bagi menempatkan kilang pengeluaran produk, gudang, pejabat korporat dan kemudahan pentadbiran.

Maklumat Jawatan

Nama Syarikat : Adabi Consumer Industries Sdn Bhd

Nama Jawatan : Pengurus Produk (Pengurusan Pemasaran)

Deskripsi Kerja

 1. Merancang strategik untuk produk yang telah diberikan untuk mencapai objektif jualan, keuntungan, dan peratusan sasaran bulanan dan tahunan.
 2. Memastikan aktiviti perancangan dan pelaksanaan mengikuti strategi yang ditetapkan untuk mencapai sasaran jualan dan menarik pelanggan.
 3. Memantau keberkesanan strategi dan laporan perlu diserahkan kepada Pengurus Pemasaran.
 4. Bekerjasama dengan Pengurus Promosi untuk memastikan strategi yang dirancang mencapai objektif yang sama.
 5. Bekerjasama dengan Jabatan Penyelidikan & Pembangunan dan Jabatan Penyelidikan Pasaran dalam penghasilan produk baru dan penambahbaikan produk sedia ada.

Cara Permohonan

 1. Kunjungi laman portal yang disediakan untuk membuat permohonan : Pengurus Produk
 2. Isi maklumat dengan betul dan lengkap
 3. Hantar permohonan sebelum tarikh tutup

Tips Tambahan Untuk Permohonan Pekerjaan

 1. Tunjukkan Keupayaan Strategik: Berikan contoh keupayaan anda dalam merancang strategi pemasaran produk, termasuk pengalaman dalam menetapkan objektif jualan, merancang aktiviti pemasaran, dan melaksanakan strategi untuk mencapai matlamat yang ditetapkan.
 2. Komunikasi yang Efektif: Beri penekanan kepada kemahiran komunikasi anda, seperti kemampuan untuk berkomunikasi dengan jelas dan efektif dengan anggota pasukan lain, menyampaikan laporan secara sistematik kepada pengurus, dan bekerjasama dengan bahagian lain seperti Jabatan Penyelidikan & Pembangunan.
 3. Pendedahan kepada Pemasaran: Tunjukkan minat dan pengetahuan anda dalam bidang pemasaran dengan memberikan contoh pengalaman sebelum ini dalam bekerjasama dengan Jabatan Pemasaran, Pengurus Promosi, dan Jabatan Penyelidikan Pasaran dalam mencapai objektif pemasaran dan meningkatkan jualan produk.

Layari Laman portalkerjaya.com

Layari portal laman portalkerjaya.com untuk mendapatkan informasi mengenai pekerjaan yang tersedia di Malaysia. Mari jadikan setiap langkah menuju pekerjaan idaman anda lebih mudah dan berjaya. Bersama PortalKerjaya.com, pintu kepada peluang tak terhingga terbuka lebar untuk anda!

Leave a Comment