Jawatan Kosong Honda Malaysia – Mohon Segera.

Apakah anda mencari laluan karier yang membuka pintu kepada pelbagai tawaran pekerjaan di seluruh Malaysia? Selamat datang ke PortalKerjaya.com, destinasi utama untuk mencari pekerjaan dan menjelajahi peluang karier yang menanti anda!

Mengenai Syarikat Honda

honda

Pada tahun 1946, Soichiro Honda menubuhkan sebuah syarikat pengeluaran Automotif Jepun. Syarikat ini mula-mula dikenali sebagai “Institut Penyelidikan Teknik Honda” di Hamamatsu, Jepun. Dua tahun kemudian, namanya diubah kepada Syarikat Honda Motor.

Maklumat Jawatan

Nama Syarikat : Honda Malaysia Sdn Bhd

Nama Jawatan : Eksekutif – Pengurus Kawasan (Jualan)

Deskripsi Kerja

 1. Menguruskan operasi jualan berkaitan dengan pengedar.
 2. Menjadi perantara antara HMSB & pengedar.
 3. Memantau, mengajar, menindaklanjuti & menilai aktiviti penambahbaikan pengedar untuk mencapai pelbagai sasaran yang ditetapkan untuk pengedar yang diberi tugas.
 4. Membimbing & memotivasi pengedar untuk memahami & mematuhi dasar-dasar HMSB.
 5. Memantau pencapaian prestasi kumulatif ramalan bulanan.

MOHON JUGA : JAWATAN KOSONG IOI GROUP

Cara Permohonan

 1. Kunjungi laman portal yang disediakan untuk membuat permohonan.
 2. Isi maklumat dengan betul dan lengkap
 3. Hantar permohonan sebelum tarikh tutup

Tips Tambahan Untuk Permohonan Pekerjaan

 1. Penekanan pada Pengalaman dan Kecekapan: Sila pastikan untuk menonjolkan pengalaman dan kecekapan yang berkaitan dengan pengurusan jualan dan operasi pengedar. Berikan contoh bagaimana anda telah berjaya menguruskan pengedar sebelum ini atau mencapai sasaran jualan yang ditetapkan.
 2. Penekanan pada Kemahiran Komunikasi dan Kepimpinan: Sebagai seorang Pengurus Kawasan, kemahiran komunikasi dan kepimpinan yang baik sangat penting. Jelaskan bagaimana anda dapat berinteraksi dengan berkesan dengan pengedar dan memotivasikan mereka untuk mencapai matlamat yang ditetapkan.
 3. Penekanan pada Pemahaman Industri dan Produk: Tunjukkan kepada majikan bahawa anda mempunyai pemahaman yang mendalam tentang industri automotif dan produk yang dijual oleh syarikat. Berikan contoh bagaimana pengetahuan anda tentang produk dan pasaran telah membantu anda mencapai kejayaan dalam pengurusan jualan sebelum ini.

Layari Laman portalkerjaya.com

Layari portal laman portalkerjaya.com untuk mendapatkan informasi mengenai pekerjaan yang tersedia di Malaysia. Sekiranya berminat untuk mendapatkan kemaskini semasa jawatan kosong, letakkan emel anda disini.

Leave a Comment