Jawatan Kosong Perodua – Gaji Bermula RM2,800

Apakah anda mencari laluan karier yang membuka pintu kepada pelbagai tawaran pekerjaan di seluruh Malaysia? Selamat datang ke PortalKerjaya.com, destinasi utama untuk mencari pekerjaan dan menjelajahi peluang karier yang menanti anda!

Mengenai Syarikat

Perusahaan Otomobil Kedua Sendirian Berhad atau lebih dikenali sebagai Perodua, merupakan syarikat pengeluar Automotif Malaysia yang kedua selepas Proton. Ditubuhkan pada 1993, kilangnya terletak di tapak seluas 80 hektar di Sungai Choh, Serendah, Selangor.

Maklumat Jawatan

Nama Syarikat : Perodua Sales Sdn Bhd

Nama Jawatan : Eksekutif – Jabatan Pengedaran (Distribution)

Gaji Yang Ditawarkan : RM2800 sehingga RM3800

Deskripsi Tugas

  • Bertanggungjawab untuk menerima kenderaan baru dari Pembawa Kereta, kawasan storan, dan penyediaan proses pra-penghantaran.
  • Merancang dan mengurus jadual penghantaran kenderaan ke Outlet Jualan oleh Pembawa Kereta atau pengambilan sendiri di Pusat Pengedaran Rantaian Bekalan (RDC).
  • Memastikan kenderaan di kawasan storan dan premis RDC dalam keadaan baik dan operasi jadual pra-penghantaran berjalan lancar.
  • Menyediakan laporan pengurusan kenderaan yang efektif kepada Pengurusan seperti yang diperlukan dari semasa ke semasa.

Cara Permohonan

  1. Kunjungi laman portal yang disediakan untuk membuat permohonan : Eksekutif Pengedaran (Distribution)
  2. Isi maklumat dengan betul dan lengkap
  3. Hantar permohonan sebelum tarikh tutup

Tips Tambahan Untuk Permohonan Pekerjaan

  1. Tunjukkan Pengetahuan Tentang Pengurusan Pengedaran: Semasa memohon, tunjukkan pengetahuan mendalam mengenai pengurusan pengedaran dan proses pra-penghantaran kenderaan. Berikan contoh pengalaman atau projek yang berkaitan dengan tugas yang dinyatakan dalam jawatan tersebut.
  2. Kemahiran Komunikasi yang Cemerlang: Sebagai Eksekutif di Jabatan Pengedaran, kemahiran komunikasi yang baik adalah penting. Tekankan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis anda dalam permohonan, serta kebolehan untuk berkomunikasi secara efektif dengan pelbagai pihak termasuk pengedar, jabatan lain, dan pihak pengurusan.
  3. Kreativiti dan Kecekapan Operasi: Tunjukkan kebolehan untuk memberikan cadangan kreatif atau peningkatan dalam pengurusan pengedaran. Sifat kreatif dan kecekapan dalam operasi adalah aset yang dihargai, terutamanya dalam menjalankan jadual penghantaran dan penyelenggaraan kenderaan. Berikan contoh bagaimana anda dapat meningkatkan kecekapan operasi semasa menguruskan pengedaran.

Layari Laman portalkerjaya.com

Layari portal laman portalkerjaya.com untuk mendapatkan informasi mengenai pekerjaan yang tersedia di Malaysia. Mari jadikan setiap langkah menuju pekerjaan idaman anda lebih mudah dan berjaya. Bersama PortalKerjaya.com, pintu kepada peluang tak terhingga terbuka lebar untuk anda! 

Leave a Comment